To enable a rapid, efficient and high quality for our customers, Irion works together with several partners. Each of them have complementary services and products that combine smoothly with Irion’s core technology.

MOOI Informatiebeheer

MOOI Informatiebeheer is de oudste partner van Irion. Met MOOI werkt Irion samen om applicaties te ontwikkelen die een rol spelen in het duurzamer maken van de samenleving. De bekendste applicatie is de semantische wiki Milieuhulp.

Website
Lexis Nexis

LexisNexis is niet alleen een van de oudste klanten van Irion, maar tevens een belangrijke commerciële partner in de hosting en servicing van classificatie- en metadateringsoplossingen voor de krantenwereld, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Met LexisNexis bouwde Irion onder andere een service voor de IPTC-classificatie van Spaanse en Italiaanse kranten. Momenteel wordt gewerkt aan de eerste prototypes voor Russisch.

Website
Morphis

Morphis biedt een customer process management platform waarmee organisaties de uitvoering van hun klantprocessen kunnen optimaliseren. Dit platform heet ProcessRunner. Met dit platform kunnen medewerkers klantcontacten en achterliggende processen eenvoudig en effectief afhandelen. Binnen ProcessRunner is als module Dialogue opgenomen , waarmee de zogenaamde Selfservicebox ontstaat, een interactieve en transactionele chatbot, die niet alleen antwoord kan geven op vragen van gebruikers, maar ook processen kan afhandelen.

Website
MT7

MT7 (voorheen Carp Technologies) is een van de eerste taaltechnologiebedrijven in Nederland, met een zekere focus op auteurssystemen, systemen om auteurs of redacteuren met behulp van taaltechnologie te helpen bij hun dagelijkse werk. De meest bekende systemen van Carp zijn de automatische samenvatters en de anonimiseringssoftware. Irion werkt sinds vele jaren samen met Carp Technologies bij het creëren van oplossingen waarin automatisch samenvatten een rol speelt.

Website
RITHM

RITHM is gespecialiseerd in het bouwen van community solutions. Dat zijn toepassingen die werken en hun kracht krijgen in het creëren en ondersteunen van online communities, en daarmee een hoge mate van zelforganisatie ondersteunen. Met RITHM heeft Irion jarenlang samengewerkt op het technische gebied van toepassingen voor classificatie. RITHM en Irion hebben gezamenlijk een zoekmachine gebouwd die de voordelen van open source zoektechnologie combineert met intelligent, taalkundig zoeken. Deze oplossing is onder andere gebouwd en wordt gehost voor Arbouw en Stichting Rioned.

Website
Telecats

Telecats is naast Dutchear een partner in spraaktechnologie voor Irion. Met Telecats wordt met name samengewerkt in de realisatie van op spraakherkenning en spraakgeneratie gebaseerde dialoogsystemen.

Website Telecats
Cross Media

GW Crossmedia is sinds jaar en dag de vaste partner van Irion voor vrijwel alle grafische user interfaces en specifieke interactie tussen gebruiker en systeem via het internet. GW Crossmedia bouwde de eerste chatbots en achterliggende technologie, alsmede de omliggende management informatiesystemen, aanvankelijk voor Nederlandse gemeentes, later in toenemende mate ook voor ander klanten, zoals Arbouw en Bibliotheek.nl.

Website Cross Media
TNO

TNO is het grootste onderzoeksinstituut in Nederland, en tweede grootste van Europa. TNO is niet alleen een van de belangrijkste partners van Irion, maar tevens mede-oprichter, en technologische motor achter Irion. Als grootaandeelhouder van Irion voorzag TNO Irion van de tijdens onderzoek verkregen inzichten en technologieën om een snelle start te kunnen maken in de markt. Irion ontwikkelde de technologieën tot praktisch bruikbare producten, die tot op de dag van vandaag nog steeds worden toegepast in de oplossingen die Irion voor haar klanten realiseert.

Website TNO
Tremani

Tremani is een gespecialiseerde webportaalbouwer, die zich sterk richt op de best mogelijke informatieontsluiting. Anders dan ‘yet another’ websitemaker ontwikkelt Tremani zelf intelligente algoritmes voor de retrieval van informatie. Samen met Tremani bouwde Irion een intelligent portaal voor Bureau Taal, waarmee schrijvers zoals journalisten en communicatiespecialisten automatisch de leesbaarheid van hun teksten kunnen meten aan de hand van de door Bureau Taal ontwikkelde standaard Texamen.

Website Tremani
Van Dale

Van Dale Lexicografie is een van de belangrijkste en invloedrijkste woordenboekenuitgeverijen van Nederland, en partner van Irion vanaf het eerste uur. De woordenboeken van Van Dale zijn wereldberoemd en worden alom gezien als standaard voor de Nederlandse taal. Irion verwierf in 2000 het alleenrecht op de bouw en exploitatie van een omvangrijk semantisch netwerk van Van Dale,

Website van Dale
DDi Document Software

Met DDi Document Software werkt Irion samen in het creëren van oplossingen die zijn gebaseerd op integratie van workflow en kennismanagement. Centraal in deze benadering staan enerzijds oplossingen voor scanstraten (bijvoorbeeld binnenkomende post) en oplossingen voor geautomatiseerde customer support.

Website DDi